Teriyakilax med gurksallad och ris

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Barnvänlig lax med teriyakisås, serveras med en asiatisk gurksallad.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé, i 4 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • Sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • 0.5 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.
  4. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-12-26

Väldigt lätt och snabbt recept som smakar fantastiskt gott om man uppskattar de asiatiska smakerna. Toppbetyg!

Teriyakilax med gurksallad och ris
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé, i 4 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • Sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • 0.5 röd chili, strimlad

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Barnvänlig lax med teriyakisås, serveras med en asiatisk gurksallad.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.
  4. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-12-26

Väldigt lätt och snabbt recept som smakar fantastiskt gott om man uppskattar de asiatiska smakerna. Toppbetyg!