Teriyakilax med gurksallad och ris
  • Tid 25 min

Teriyakilax med gurksallad och ris

4 (6 betyg)

Barnvänlig lax med teriyakisås, serveras med en asiatisk gurksallad.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé, i 4 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
Sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • 0.5 röd chili, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.

  4. 4

    Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Väldigt lätt och snabbt recept som smakar fantastiskt gott om man uppskattar de asiatiska smakerna. Toppbetyg!