Ansjovisgratäng

Ansjovisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och Västerbottensost kanske blir den nya Janssons frestelsen?

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2022-07-29

Min mamma brukar bjuda på Janssons frestelse, så detta är jag nyfiken på. Måste testa kanske mamma får smaka:)

Basse

2020-07-14

Mycket gott! Man kan med fördel slänga i två st ägg och en salladslök extra. Passar bra när som helst på året. Gärna med knäckebröd och en kall öl.

Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.

Ansjovisgratäng
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Ansjovisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och Västerbottensost kanske blir den nya Janssons frestelsen?

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2022-07-29

Min mamma brukar bjuda på Janssons frestelse, så detta är jag nyfiken på. Måste testa kanske mamma får smaka:)

Basse

2020-07-14

Mycket gott! Man kan med fördel slänga i två st ägg och en salladslök extra. Passar bra när som helst på året. Gärna med knäckebröd och en kall öl.

Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.