Zucchinifrittata

Zucchinifrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Underbart god och fyllig omelett med mycket smak av zucchini och grana padano. Servera frittatan med tärnade tomater. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 150 g vitt bröd (t ex gårdagens levain)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g zucchini
  • 6 ägg
  • 2 dl finriven Grana padano
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, tärnade, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa brödet i en matberedare monterad med kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk och grädde och låt stå någon minut.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar. Rör ihop med brödblandningen.
  3. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme ca 4 min.
  4. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca 8 min tills frittatan stelnat.
  5. Servera med tärnade tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Maria, detta recept är taggat som lakto-ovo-vegetariskt eftersom det som du säger innehåller både ägg och mjölkprodukter. Ha en fin dag!

Maria

2021-11-10

Synd att kalla det för vego när det innehåller både ägg och mjölkprodukter. Trist att inte Coop som kallar sig för Sveriges grönaste butik har koll på begreppen.

Magnus

2019-10-20

Toppen recept som räcker gått och väl åt två vuxna och två barn

Elina

2019-05-14

Alla Lotta Lundgrens recept för 4 personer räcker knappt för oss som är en familj med två vuxna och en tvååring. Klart att det är lätt med billiga recept när det knappt blir någon mat

VIOLA

2019-05-03

saknar kött.

Zucchinifrittata
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g vitt bröd (t ex gårdagens levain)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g zucchini
  • 6 ägg
  • 2 dl finriven Grana padano
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, tärnade, till servering

Zucchinifrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Underbart god och fyllig omelett med mycket smak av zucchini och grana padano. Servera frittatan med tärnade tomater. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa brödet i en matberedare monterad med kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk och grädde och låt stå någon minut.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar. Rör ihop med brödblandningen.
  3. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme ca 4 min.
  4. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca 8 min tills frittatan stelnat.
  5. Servera med tärnade tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Maria, detta recept är taggat som lakto-ovo-vegetariskt eftersom det som du säger innehåller både ägg och mjölkprodukter. Ha en fin dag!

Maria

2021-11-10

Synd att kalla det för vego när det innehåller både ägg och mjölkprodukter. Trist att inte Coop som kallar sig för Sveriges grönaste butik har koll på begreppen.

Magnus

2019-10-20

Toppen recept som räcker gått och väl åt två vuxna och två barn

Elina

2019-05-14

Alla Lotta Lundgrens recept för 4 personer räcker knappt för oss som är en familj med två vuxna och en tvååring. Klart att det är lätt med billiga recept när det knappt blir någon mat

VIOLA

2019-05-03

saknar kött.