Örtfrittata

Örtfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Frittata är den perfekta brunchrätten, helglunchen eller bufférätten! Den här örtfrittatan är fullmatad med potatis, spenat och knapriga valnötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, grovhackad
  • 2 dl valnötter, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Vispa lätt upp ägg och grädde i en stor skål. Krama ur överflödig vätska ur potatis, lök och spenat. Rör ner allt i äggvispet och tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform eller ugnssäker stekpanna och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Perfekt på buffébordet till påsk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Kul twist med råriven potatis och den blev mild och god. Gillar man lite mer spicy mat så kan man med fördel lägga till färsk chili.

Örtfrittata
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, grovhackad
  • 2 dl valnötter, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Örtfrittata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Frittata är den perfekta brunchrätten, helglunchen eller bufférätten! Den här örtfrittatan är fullmatad med potatis, spenat och knapriga valnötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Vispa lätt upp ägg och grädde i en stor skål. Krama ur överflödig vätska ur potatis, lök och spenat. Rör ner allt i äggvispet och tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform eller ugnssäker stekpanna och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Perfekt på buffébordet till påsk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Kul twist med råriven potatis och den blev mild och god. Gillar man lite mer spicy mat så kan man med fördel lägga till färsk chili.