Örtfrittata
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Örtfrittata

5 (1 betyg)

Frittata är den perfekta brunchrätten, helglunchen eller bufférätten! Den här örtfrittatan är fullmatad med potatis, spenat och knapriga valnötter.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, grovhackad
  • 2 dl valnötter, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv potatis och lök grovt. Vispa lätt upp ägg och grädde i en stor skål. Krama ur överflödig vätska ur potatis, lök och spenat. Rör ner allt i äggvispet och tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.

  2. 2

    Häll smeten i en insmord ugnsform eller ugnssäker stekpanna och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt på buffébordet till påsk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar