Potatisfrittata med paprika
  • Tid 20 min

Potatisfrittata med paprika

2.94 (17 betyg)

Omelett med potatis, paprika och spenat med tomatsallad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g skalade, kokta potatisar, i skivor
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprikor, i bitar
  • 30 g babyspenat
Tomatsallad:
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Potatisfrittata

  1. 1

    Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Fräs potatis och paprika i fettet i en stor stekpanna ett par minuter. (Eller använd två mindre pannor och stek ½ sats i varje.) Strö på basilikan.

  2. 2

    Häll äggsmeten i pannan och stek på medelvärme. Lyft och stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Frittatan är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Tomatsallad

  1. 1

    Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt och peppar och servera till frittatan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek omeletten i plättlagg och servera potatis och paprika bredvid så kan barnen bygga roliga gubbar på tallriken.
Koka potatisen dagen innan och byt spenaten mot färska örter, t ex basilika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tobias

    Babyspenaten ska i salladen eller i frittata.. Basilikan står inte som ingrediens...?