Potatisfrittata med paprika

Potatisfrittata med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelett med potatis, paprika och spenat med tomatsallad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skalade, kokta potatisar, i skivor
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprikor, i bitar
  • 30 g babyspenat
  • Tomatsallad:
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Potatisfrittata

  1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Fräs potatis och paprika i fettet i en stor stekpanna ett par minuter. (Eller använd två mindre pannor och stek ½ sats i varje.) Strö på basilikan.
  2. Häll äggsmeten i pannan och stek på medelvärme. Lyft och stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Frittatan är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Tomatsallad

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt och peppar och servera till frittatan.

Tips

Stek omeletten i plättlagg och servera potatis och paprika bredvid så kan barnen bygga roliga gubbar på tallriken.<br/>Koka potatisen dagen innan och byt spenaten mot färska örter, t ex basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2018-06-03

Babyspenaten ska i salladen eller i frittata.. Basilikan står inte som ingrediens...?

Liknande recept

Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(9)
Potatisfrittata med paprika
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g skalade, kokta potatisar, i skivor
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprikor, i bitar
  • 30 g babyspenat
  • Tomatsallad:
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Potatisfrittata med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelett med potatis, paprika och spenat med tomatsallad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Potatisfrittata

  1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Fräs potatis och paprika i fettet i en stor stekpanna ett par minuter. (Eller använd två mindre pannor och stek ½ sats i varje.) Strö på basilikan.
  2. Häll äggsmeten i pannan och stek på medelvärme. Lyft och stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Frittatan är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Tomatsallad

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt och peppar och servera till frittatan.

Tips

Stek omeletten i plättlagg och servera potatis och paprika bredvid så kan barnen bygga roliga gubbar på tallriken.<br/>Koka potatisen dagen innan och byt spenaten mot färska örter, t ex basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2018-06-03

Babyspenaten ska i salladen eller i frittata.. Basilikan står inte som ingrediens...?

Liknande recept

Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(9)