Zucchinipaj

Zucchinipaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En riktig lyxpaj med massorav parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin.Krydda med salt och peppar.Häll fyllningen i pajskalet ochgrädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-08-03

Jättegod paj. Tipset att steka zucchinin i olja bra!

Homi

2020-10-13

Jättegod paj! Brukar servera med en stor grönsallad med lite bulgur i. Mumms!

Homi

2020-10-13

Jag brukar steka det rivna zucchini i lite olja så slipper man det vattniga.

Annette

2020-10-05

Ja den är verkligen god. Jag lägger salt på det rivna, lägger i sil, rör om och låter stå så det blöta vattnar ur.

BM

2020-10-04

Låter gott men vad ska man ha till?

Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !

Zucchinipaj
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Zucchinipaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En riktig lyxpaj med massorav parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin.Krydda med salt och peppar.Häll fyllningen i pajskalet ochgrädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-08-03

Jättegod paj. Tipset att steka zucchinin i olja bra!

Homi

2020-10-13

Jättegod paj! Brukar servera med en stor grönsallad med lite bulgur i. Mumms!

Homi

2020-10-13

Jag brukar steka det rivna zucchini i lite olja så slipper man det vattniga.

Annette

2020-10-05

Ja den är verkligen god. Jag lägger salt på det rivna, lägger i sil, rör om och låter stå så det blöta vattnar ur.

BM

2020-10-04

Låter gott men vad ska man ha till?

Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !