Zucchinipaj
  • Tid 30 min + 40 min i ugn
  • Ugn 175-200º

Zucchinipaj

3.88 (16 betyg)

En riktig lyxpaj med massor av parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

  • Tillagningstid 30 min + 40 min i ugn
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

4 portioner
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • 0.5 tsk salt
Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.

  2. 2

    Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.

  3. 3

    Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Berit

    Jättegod

  • Katarina

    Riktigt god paj!!

  • Marianne

    Bara såååå god !