Skink- och ostpaj
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Skink- och ostpaj

3.8 (5 betyg)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.

  2. 2

    Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

  3. 3

    Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.

  4. 4

    Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar