Spenatrisotto med ädelost och svamp
  • Tid 30 min

Spenatrisotto med ädelost och svamp

3.33 (12 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 150 g färsk eller fryst bladspenat, i bitar
  • 100 g smulad ädelost
  • 4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs löken i hälften av fettet i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.

  2. 2

    Stek svampen i hälften av resterande fett i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs vitlök och spenat, den djupfrysta väl urkramad, i det sista fettet.

  3. 3

    Blanda ner spenat och ost i risotton, smaka av med salt och peppar och toppa med svampen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vinet kan ersättas av buljong och lite pressad saft från en citron.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar