Sparrisrisotto med parmesan
  • Tid 1 tim

Sparrisrisotto med parmesan

3.9 (10 betyg)

Sparris är vårprimörernas vårprimör, och en riktig delikatess. Idealisk för soppor och sallader – men kanske allra godast som elegant förrätt tillsammans med hollandaise.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

5 portioner
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.

  2. 2

    Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.

  3. 3

    Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar