Sparrisrisotto med parmesan

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Krämig risotto med parmesan och vårprimören sparris, en riktig delikatess. Bjud på den här eleganta rätten och gör middagsgästerna imponerade!

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

ser hur man gör men inte vilka och hur mycket av ingredienserna

Sparrisrisotto med parmesan
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Krämig risotto med parmesan och vårprimören sparris, en riktig delikatess. Bjud på den här eleganta rätten och gör middagsgästerna imponerade!

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

ser hur man gör men inte vilka och hur mycket av ingredienserna