Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natalie

2021-09-29

Så gott och enkelt.

Maria

2021-08-05

Supergott, jätteenkelt, lätt att göra storkok av och man kan variera tillbehör som man vill. Dock dubblade jag alla kryddor för att få lite krut i den.

Lena

2020-08-03

Supergott och enkelt!

Milo

2020-02-24

Dessvärre inte alls gott, följde receptet men blev smaklöst och pissäckligt! Fick slänga det mesta men kanske är en smaksak

Liknande recept

Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris- och linspanna med crunch

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Japansk färs- och kålpanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
Indisk kikärtsgryta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natalie

2021-09-29

Så gott och enkelt.

Maria

2021-08-05

Supergott, jätteenkelt, lätt att göra storkok av och man kan variera tillbehör som man vill. Dock dubblade jag alla kryddor för att få lite krut i den.

Lena

2020-08-03

Supergott och enkelt!

Milo

2020-02-24

Dessvärre inte alls gott, följde receptet men blev smaklöst och pissäckligt! Fick slänga det mesta men kanske är en smaksak

Liknande recept

Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris- och linspanna med crunch

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Japansk färs- och kålpanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)