Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-22

Vi blir så glada av att ni gillar vårt recept!

Hanna

2022-03-20

Så enkel och så makalöst god! Ärtor, bönor och linser är alldeles för underskattat. Perfekt för storkok, matlåda och liknande.

Natalie

2021-09-29

Så gott och enkelt.

Maria

2021-08-05

Supergott, jätteenkelt, lätt att göra storkok av och man kan variera tillbehör som man vill. Dock dubblade jag alla kryddor för att få lite krut i den.

Lena

2020-08-03

Supergott och enkelt!

Milo

2020-02-24

Dessvärre inte alls gott, följde receptet men blev smaklöst och pissäckligt! Fick slänga det mesta men kanske är en smaksak

Indisk kikärtsgryta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-22

Vi blir så glada av att ni gillar vårt recept!

Hanna

2022-03-20

Så enkel och så makalöst god! Ärtor, bönor och linser är alldeles för underskattat. Perfekt för storkok, matlåda och liknande.

Natalie

2021-09-29

Så gott och enkelt.

Maria

2021-08-05

Supergott, jätteenkelt, lätt att göra storkok av och man kan variera tillbehör som man vill. Dock dubblade jag alla kryddor för att få lite krut i den.

Lena

2020-08-03

Supergott och enkelt!

Milo

2020-02-24

Dessvärre inte alls gott, följde receptet men blev smaklöst och pissäckligt! Fick slänga det mesta men kanske är en smaksak