Japansk färs- och kålpanna

Japansk färs- och kålpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl jasminris
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, grovriven
  • 3 vitlöksklyfta, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 msk socker
  • 1 isbergssallad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills brun och smulig. Tillsätt vitkål, ingefära och vitlök, stek tills kålen är mjuk.
  2. Häll i soja ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt socker. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Låt rinna av innan servering. Blanda majonnäs med sriraschasås till en sås.
  3. Vänd ner riset i färspannan eller servera vid sidan om maten. Servera kålpannan i salladsbladen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Susanne! Menar du i vår onlinebutik? Sortimentet varierar beroende på var i landet du bor. I din lokala butik kan du alltid höra om de kan ta hem sriracha, eftersom det finns i vårt sortiment och i de flesta av våra butiker. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Susanne

2019-03-18

Ett recept på Japansk köttfärs och så har ni inte Srirachasås, blir ju jäkligt svårt att göra dem då 🙁

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Japansk färs- och kålpanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, grovriven
  • 3 vitlöksklyfta, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 msk socker
  • 1 isbergssallad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Japansk färs- och kålpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills brun och smulig. Tillsätt vitkål, ingefära och vitlök, stek tills kålen är mjuk.
  2. Häll i soja ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt socker. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Låt rinna av innan servering. Blanda majonnäs med sriraschasås till en sås.
  3. Vänd ner riset i färspannan eller servera vid sidan om maten. Servera kålpannan i salladsbladen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Susanne! Menar du i vår onlinebutik? Sortimentet varierar beroende på var i landet du bor. I din lokala butik kan du alltid höra om de kan ta hem sriracha, eftersom det finns i vårt sortiment och i de flesta av våra butiker. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Susanne

2019-03-18

Ett recept på Japansk köttfärs och så har ni inte Srirachasås, blir ju jäkligt svårt att göra dem då 🙁

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)