Japansk färs- och kålpanna
  • Tid 30 min

Japansk färs- och kålpanna

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, grovriven
  • 3 vitlöksklyfta, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 msk socker
  • 1 isbergssallad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills brun och smulig. Tillsätt vitkål, ingefära och vitlök, stek tills kålen är mjuk.

  2. 2

    Häll i soja ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt socker. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Låt rinna av innan servering. Blanda majonnäs med sriraschasås till en sås.

  3. 3

    Vänd ner riset i färspannan eller servera vid sidan om maten. Servera kålpannan i salladsbladen med såsen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    Ett recept på Japansk köttfärs och så har ni inte Srirachasås, blir ju jäkligt svårt att göra dem då 🙁