Japansk färs- och kålpanna

Japansk färs- och kålpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, grovriven
  • 3 vitlöksklyfta, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 msk socker
  • 1 isbergssallad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills brun och smulig. Tillsätt vitkål, ingefära och vitlök, stek tills kålen är mjuk.
  2. Häll i soja ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt socker. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Låt rinna av innan servering. Blanda majonnäs med sriraschasås till en sås.
  3. Vänd ner riset i färspannan eller servera vid sidan om maten. Servera kålpannan i salladsbladen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Susanne! Menar du i vår onlinebutik? Sortimentet varierar beroende på var i landet du bor. I din lokala butik kan du alltid höra om de kan ta hem sriracha, eftersom det finns i vårt sortiment och i de flesta av våra butiker. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Susanne

2019-03-18

Ett recept på Japansk köttfärs och så har ni inte Srirachasås, blir ju jäkligt svårt att göra dem då 🙁

Japansk färs- och kålpanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, grovriven
  • 3 vitlöksklyfta, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 msk socker
  • 1 isbergssallad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Japansk färs- och kålpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills brun och smulig. Tillsätt vitkål, ingefära och vitlök, stek tills kålen är mjuk.
  2. Häll i soja ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt socker. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Låt rinna av innan servering. Blanda majonnäs med sriraschasås till en sås.
  3. Vänd ner riset i färspannan eller servera vid sidan om maten. Servera kålpannan i salladsbladen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Susanne! Menar du i vår onlinebutik? Sortimentet varierar beroende på var i landet du bor. I din lokala butik kan du alltid höra om de kan ta hem sriracha, eftersom det finns i vårt sortiment och i de flesta av våra butiker. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Susanne

2019-03-18

Ett recept på Japansk köttfärs och så har ni inte Srirachasås, blir ju jäkligt svårt att göra dem då 🙁