Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2020-09-03

Byt ut vattnet mot en god öl. Blir lite fylligare smak friteringen. Rostade cashewnötter till var också ett gott tips!

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2020-09-03

Byt ut vattnet mot en god öl. Blir lite fylligare smak friteringen. Rostade cashewnötter till var också ett gott tips!