Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris
  • Tid 40 min

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

0 (0 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.

  2. 2

    Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.

  3. 3

    Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar