Räk- och kräftsallad med matvete
  • Tid 20 min

Räk- och kräftsallad med matvete

3.87 (70 betyg)

Matvetesallad med skaldjur, dill, sparris och ost.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl matvete
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 fint skivade salladslökar
  • 120 g riven ost, gärna lagrad
  • 500 g ansad färsk grön sparris i 5 cm bitar
  • 0.5 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda under tiden resten av ingredienserna utom sparris och dill. Låt marinera en stund.

  3. 3

    Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka sparrisen cirka 3 minuter. Vänd ihop allt med matvetet. Toppa med några dillkvistar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Jättegott😀

  • Anna

    Supergod sallad och ungarna älskar den =))

  • Carina Nilsson

    Verkligen jättegod sallad som funkar både kall som varm. Tack för receptet!. Jag har varierat den med kräftstjärtar och sockerärtor. För en gångs skull gjorde hela familjen tummen upp