Quinoacroquetter med pistagenötter och getost
  • Tid 40 min

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

2.76 (17 betyg)

Krispiga och goda croquetter fyllda med chévre.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl pistagenötter
  • 200 g chèvre, gärna en liten rulle
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 5 dl kokt vit quinoa
  • 2.5 dl kokta röda linser
  • 1 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl rapsolja eller annan neutral olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stöt nötterna grovt i en mortel eller mixa dem hastigt i en matberedare. Lägg dem åt sidan på en tallrik. Skär chèvren i 16 skivor eller bitar och lägg åt sidan. Skala och riv morötterna på ett rivjärn. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. 2

    Värm olja i en stekpanna och stek grönsakerna i 2–3 min så att de blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt paprikapulver och kajennpeppar och stek ytterligare 2–3 min.

  3. 3

    Rör ihop de stekta grönsakerna med quinoa, linser, ägg, tomatpuré och salt i en skål, blanda ordentligt. Använd händerna och forma en rundel av lite quinoaröra i ena handen.

  4. 4

    Lägg på en skiva ost och täck hela osten med ytterligare lite quinoaröra till en platt puck. Räkna med att det går åt ca ¾ dl quinoaröra till varje puck. Vänd pucken i hackade nötter, tryck till lite så att de fastnar.

  5. 5

    Värm olja i en panna och stek puckarna i omgångar i 7–8 min, tills de får fin färg och knaprig yta. Vänd dem flera gånger under stekningen så att inte nötterna bränns. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar