Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Krispiga och goda croquetter fyllda med chévre.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 2 dl pistagenötter
  • 200 g chèvre, gärna en liten rulle
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 5 dl kokt vit quinoa
  • 2.5 dl kokta röda linser
  • 1 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stöt nötterna grovt i en mortel eller mixa dem hastigt i en matberedare. Lägg dem åt sidan på en tallrik. Skär chèvren i 16 skivor eller bitar och lägg åt sidan. Skala och riv morötterna på ett rivjärn. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en stekpanna och stek grönsakerna i 2–3 min så att de blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt paprikapulver och kajennpeppar och stek ytterligare 2–3 min.
  3. Rör ihop de stekta grönsakerna med quinoa, linser, ägg, tomatpuré och salt i en skål, blanda ordentligt. Använd händerna och forma en rundel av lite quinoaröra i ena handen.
  4. Lägg på en skiva ost och täck hela osten med ytterligare lite quinoaröra till en platt puck. Räkna med att det går åt ca ¾ dl quinoaröra till varje puck. Vänd pucken i hackade nötter, tryck till lite så att de fastnar.
  5. Värm olja i en panna och stek puckarna i omgångar i 7–8 min, tills de får fin färg och knaprig yta. Vänd dem flera gånger under stekningen så att inte nötterna bränns. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-08-01

Tasty, but difficult to keep the patties together.

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl pistagenötter
  • 200 g chèvre, gärna en liten rulle
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 5 dl kokt vit quinoa
  • 2.5 dl kokta röda linser
  • 1 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 tsk salt

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Krispiga och goda croquetter fyllda med chévre.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stöt nötterna grovt i en mortel eller mixa dem hastigt i en matberedare. Lägg dem åt sidan på en tallrik. Skär chèvren i 16 skivor eller bitar och lägg åt sidan. Skala och riv morötterna på ett rivjärn. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en stekpanna och stek grönsakerna i 2–3 min så att de blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt paprikapulver och kajennpeppar och stek ytterligare 2–3 min.
  3. Rör ihop de stekta grönsakerna med quinoa, linser, ägg, tomatpuré och salt i en skål, blanda ordentligt. Använd händerna och forma en rundel av lite quinoaröra i ena handen.
  4. Lägg på en skiva ost och täck hela osten med ytterligare lite quinoaröra till en platt puck. Räkna med att det går åt ca ¾ dl quinoaröra till varje puck. Vänd pucken i hackade nötter, tryck till lite så att de fastnar.
  5. Värm olja i en panna och stek puckarna i omgångar i 7–8 min, tills de får fin färg och knaprig yta. Vänd dem flera gånger under stekningen så att inte nötterna bränns. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-08-01

Tasty, but difficult to keep the patties together.