Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

4.13 (15 betyg)

En gul och vacker pumpasoppa med smak av salvia.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 0.5 liter kycklingbuljong
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.

  2. 2

    Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.

  4. 4

    Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    Kolla inställningarna när du skriver ut för det ska inte behöva bli fyra sidor.

  • Susanne Jönsson

    Verkar vara gott ska prova