Oxfilé med böngroddssallad
  • Tid 1 tim
  • Ugn 150º

Oxfilé med böngroddssallad

0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.

  2. 2

    Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.

  4. 4

    Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar