Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Cheesecake med chokladbotten av oreokakor, frisk färskost och syrlig topping med passionsfrukt.

Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g dubbla chokladkakor, t ex Oreo
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft
  • Topping:
  • 3 dl juice med smak av passionsfrukt
  • 5 gelatinblad

Gör så här

  1. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 småglas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.

Fyllning

  1. Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsockeroch citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela deni glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladenligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låtdem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.

Servering

Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2012-10-15

Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?

Oreo cheesecake
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g dubbla chokladkakor, t ex Oreo
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft
  • Topping:
  • 3 dl juice med smak av passionsfrukt
  • 5 gelatinblad

Oreo cheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Cheesecake med chokladbotten av oreokakor, frisk färskost och syrlig topping med passionsfrukt.

Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 småglas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.

Fyllning

  1. Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsockeroch citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela deni glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladenligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låtdem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.

Servering

Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2012-10-15

Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?