
Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära
Betyg (1-5):
Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g äpplen
- 2 rödlökar
- 3 dl majskorn
- 1 msk smör till stekning
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 5 dl vatten
- 1 krm peppar (eller efter smak)
- 0.5 st citron, pressad saft
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 25 g färsk ingefära
- 1 msk hackad mynta
- 0.5 st citron, rivet skal
Gör så här
- Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
- Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
- Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.
Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära
Betyg (1-5):
Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
- Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
- Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!