Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära
  • Tid 30 min

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.

  2. 2

    Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.

  3. 3

    Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar