Krämig grönkåls- och pumpagratäng
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

3.82 (11 betyg)

Cheddar, grönkål, pumpa... Flera vinterfavoriter i en mild men smakrik gratäng.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 120 g tärnat sidfläsk
  • 150 g liten strimald purjolök
  • 500 g grönkål, ansad och strimlad
  • 1 dl vatten
  • 300 g palsternackor
  • 350 g butternutpumpa
  • 2 dl riven cheddar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. .

  2. 2

    Knaperstek sidfläsk i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. 3

    Stek löken i lite av stekfettet från sidfläsket. Tillsätt grönkål och vatten. Fräs tills grönkålen är mjuk, ca 5 min.

  4. 4

    Skala och skiva palsternacka och pumpa

  5. 5

    Blanda ihop alla ingredienserna i en passande ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, tills pumpa och palsternacka är mjuka. Toppa ev med flingsalt.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viktoria

    Jättegod!

  • Frida

    Jag har också gjort denna vegetarisk, med hjälp av "fejkon". Den är så himla god, matig och alltid en succé att bjuda på när det är många gäster. En favorit-rätt helt enkelt. Tack Coop för ett bra recept!

  • Ulrika

    Gjorde den vegetarisk, och la då till lite soltorkade tomater och fetaost istället för sidfläsk. Jättegott.