Hallon och limemarmelad med skorpor

Hallon och limemarmelad med skorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kombinationen hallon och lime i den här marmeladen är supergod.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-100º
  • 500 g frysta hallon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Skorpor:
  • släta vetebullar eller semmelbullar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela bullarna på mitten och lägg på en ugnsplåt. Rosta bullarna 7–8 min. Sänk värmen till 100° och torka bullarna ca 1 timme.
  3. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka 5 min under omrörning. Tillsätt limeskal och -saft.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
  5. Servera marmeladen till skorpbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hallon och limemarmelad med skorpor
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g frysta hallon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Skorpor:
  • släta vetebullar eller semmelbullar

Hallon och limemarmelad med skorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kombinationen hallon och lime i den här marmeladen är supergod.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-100º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela bullarna på mitten och lägg på en ugnsplåt. Rosta bullarna 7–8 min. Sänk värmen till 100° och torka bullarna ca 1 timme.
  3. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka 5 min under omrörning. Tillsätt limeskal och -saft.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
  5. Servera marmeladen till skorpbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!