Hallon och limemarmelad med skorpor
  • Tid 90 min
  • Ugn 200-100º

Hallon och limemarmelad med skorpor

2.6 (5 betyg)

Kombinationen hallon och lime i den här marmeladen är supergod.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 200-100º

Ingredienser

  • 500 g frysta hallon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
Skorpor:
  • släta vetebullar eller semmelbullar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Dela bullarna på mitten och lägg på en ugnsplåt. Rosta bullarna 7–8 min. Sänk värmen till 100° och torka bullarna ca 1 timme.

  3. 3

    Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka 5 min under omrörning. Tillsätt limeskal och -saft.

  4. 4

    Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

  5. 5

    Servera marmeladen till skorpbullarna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar