Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo
  • Tid 20 min + 2 timmar blötläggning

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

3.75 (8 betyg)

Vacker välsmakande förrätt med finhackad avokado, morötter, druvor och blomkål.

  • Tillagningstid 20 min + 2 timmar blötläggning
  • Ingredienser 19

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, saften och det finrivna skalet
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk tabasco, gärna grön
  • 1 fintärnad avokado
  • 0.5 fintärnad morot
  • 100 g skivade röda druvor
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackade russin eller torkade tranbär
Rödbetscashewmajo:
  • 1.5 dl naturella cashewnötter blötlagda 2 timmar
  • 1 dl finriven rå rödbeta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger gärna äppelcider
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl olivolja
Garnering:
  • groddar eller krasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 min.

  2. 2

    Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen.

Rödbetscashewmajo

  1. 1

    Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering.

Garnering

  1. 1

    Fördela tartaren i små glas och toppa med majo och garnering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera samma dag för att behålla krispighet och färg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Jättegod blomkålssallad! Rötbetscashewmajon kan man dock skippa tycker jag.