Friterad pacaya
  • Tid 25 min

Friterad pacaya

5 (3 betyg)

Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 4 endiver eller pacaya
  • 1 liter neutral olja t ex matolja
Till servering:
  • tortillas
  • hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.

  2. 2

    Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.

  3. 3

    Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.

  4. 4

    Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!

Servering

Servera med tortillas och hackad färsk koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar