Friterad pacaya

Friterad pacaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 4 endiver eller pacaya
  • 1 liter neutral olja t ex matolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillas
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
  2. Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  4. Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!

Servering

Servera med tortillas och hackad färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Friterad pacaya
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 4 endiver eller pacaya
  • 1 liter neutral olja t ex matolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillas
  • hackad färsk koriander

Friterad pacaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
  2. Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  4. Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!

Servering

Servera med tortillas och hackad färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)