Fetaostgratinerad rödbetsgryta
  • Tid 40 min
  • Ugn 250º

Fetaostgratinerad rödbetsgryta

3.75 (4 betyg)

En matig kombination av gratinerad löksoppa och Borsjti.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g rödbetor
  • 500 g potatis
  • 100 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 20 hel svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 liter vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna rödbetor, potatis och morot. Skär vitkålen i mindre bitar.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser till grytan i en kastrull och låt koka i 20–30 min. Smaka av med vinäger och ev salt.

  3. 3

    Häll upp grytan i ugnssäkra formar och toppa med tärnat bröd, smulad fetaost och olivolja. Gratinera högt upp i ugnen till gyllene färg, ca 7 min.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Siri

    Jag skulle mer klassa detta som en soppa och inte som en gryta. God, med smaker som en vanlig rödbetssoppa fast med en extra smaktwist med fetaosten. Brödet passar bättre rostat och vid sidan om då det inte blir alldeles blött i soppan. Jag använde grovmalen peppar istället för pepparkornen och pressad citron istället för vinägern, det funkade bra det med. Bra vardagsmat helt enkelt. :)

  • Carina

    Jättetrist, typisk rätt man föreställer sig att vegetariskt ska vara om man aldrig ätit någon spännande variant. Med lite korv eller grytbitar skulle det däremot funka.

  • Kristina

    Oväntat gott. Kommer att bli en ny favoriträtt. Men jag saknar bröder i listan på ingående ingredienser.

  • CAMILLA

    OTROLIGT GOTT ,MIN MOSTER TYCKER INTE OM "BARA " GRÖNSAKER ,MEN DETTA FICK GODKÄNT ,VI HAR GJORT NÅGRA GÅNGER REDAN

Visa fler