Fetaostgratinerad rödbetsgryta

Fetaostgratinerad rödbetsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En matig kombination av gratinerad löksoppa och Borsjti.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödbetor
  • 500 g potatis
  • 100 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 liter vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 20 hel svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och tärna rödbetor, potatis och morot. Skär vitkålen i mindre bitar.
  2. Lägg alla ingredienser till grytan i en kastrull och låt koka i 20–30 min. Smaka av med vinäger och ev salt.
  3. Häll upp grytan i ugnssäkra formar och toppa med tärnat bröd, smulad fetaost och olivolja. Gratinera högt upp i ugnen till gyllene färg, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siri

2015-09-18

Jag skulle mer klassa detta som en soppa och inte som en gryta. God, med smaker som en vanlig rödbetssoppa fast med en extra smaktwist med fetaosten. Brödet passar bättre rostat och vid sidan om då det inte blir alldeles blött i soppan. Jag använde grovmalen peppar istället för pepparkornen och pressad citron istället för vinägern, det funkade bra det med. Bra vardagsmat helt enkelt. :)

Carina

2014-10-29

Jättetrist, typisk rätt man föreställer sig att vegetariskt ska vara om man aldrig ätit någon spännande variant. Med lite korv eller grytbitar skulle det däremot funka.

Kristina

2014-10-07

Oväntat gott. Kommer att bli en ny favoriträtt. Men jag saknar bröder i listan på ingående ingredienser.

CAMILLA

2013-12-30

OTROLIGT GOTT ,MIN MOSTER TYCKER INTE OM "BARA " GRÖNSAKER ,MEN DETTA FICK GODKÄNT ,VI HAR GJORT NÅGRA GÅNGER REDAN

Kalle

2013-10-29

kasst

Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
Fetaostgratinerad rödbetsgryta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g rödbetor
  • 500 g potatis
  • 100 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 liter vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 20 hel svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja

Fetaostgratinerad rödbetsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En matig kombination av gratinerad löksoppa och Borsjti.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna rödbetor, potatis och morot. Skär vitkålen i mindre bitar.
  2. Lägg alla ingredienser till grytan i en kastrull och låt koka i 20–30 min. Smaka av med vinäger och ev salt.
  3. Häll upp grytan i ugnssäkra formar och toppa med tärnat bröd, smulad fetaost och olivolja. Gratinera högt upp i ugnen till gyllene färg, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siri

2015-09-18

Jag skulle mer klassa detta som en soppa och inte som en gryta. God, med smaker som en vanlig rödbetssoppa fast med en extra smaktwist med fetaosten. Brödet passar bättre rostat och vid sidan om då det inte blir alldeles blött i soppan. Jag använde grovmalen peppar istället för pepparkornen och pressad citron istället för vinägern, det funkade bra det med. Bra vardagsmat helt enkelt. :)

Carina

2014-10-29

Jättetrist, typisk rätt man föreställer sig att vegetariskt ska vara om man aldrig ätit någon spännande variant. Med lite korv eller grytbitar skulle det däremot funka.

Kristina

2014-10-07

Oväntat gott. Kommer att bli en ny favoriträtt. Men jag saknar bröder i listan på ingående ingredienser.

CAMILLA

2013-12-30

OTROLIGT GOTT ,MIN MOSTER TYCKER INTE OM "BARA " GRÖNSAKER ,MEN DETTA FICK GODKÄNT ,VI HAR GJORT NÅGRA GÅNGER REDAN

Kalle

2013-10-29

kasst

Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)