
Barnens bästa potatisplättar
Betyg (1-5):
Lätt som en plätt - låt barnen laga mat. Denna rätt testade Elma, 6 år att göra.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 6 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 500 g kalla, kokta potatisar
- 1 msk smör
- 200 g vitkål
- 2 dl lingonsylt
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll 3 dl mjölk i en bunke. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en smet. Häll i 3 dl mjölk till och vispa slätt. Häll i salt.
- Knäck ner äggen i smeten. Riv de kalla, kokta potatisarna och blanda ner i smeten.
- Lägg smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl styck. Vänd när det blivit stekyta. Stek ca 3 min per sida.
- Strimla vitkålen med en osthyvel eller liknande. Blanda lingonsylten med vitkålen.
- Servera plättarna med lingonkålen.
Barnens bästa potatisplättar
Betyg (1-5):
Lätt som en plätt - låt barnen laga mat. Denna rätt testade Elma, 6 år att göra.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Häll 3 dl mjölk i en bunke. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en smet. Häll i 3 dl mjölk till och vispa slätt. Häll i salt.
- Knäck ner äggen i smeten. Riv de kalla, kokta potatisarna och blanda ner i smeten.
- Lägg smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl styck. Vänd när det blivit stekyta. Stek ca 3 min per sida.
- Strimla vitkålen med en osthyvel eller liknande. Blanda lingonsylten med vitkålen.
- Servera plättarna med lingonkålen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-05-27
Ungefär hur många potatisar behövs?
2015-03-26
Blev mycket gott med mera salt, så glöm inte att salta.
2015-03-20
mycket gott för vuxna och mättande och blir det några över kan man bre smör på dem till kvällen och något gott pålägg.Smaskens.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lina
2015-05-27
Ungefär hur många potatisar behövs?
Anders K
2015-03-26
Blev mycket gott med mera salt, så glöm inte att salta.
inger pamryd
2015-03-20
mycket gott för vuxna och mättande och blir det några över kan man bre smör på dem till kvällen och något gott pålägg.Smaskens.