Änglamarks örtomelett
  • Tid 10 min

Änglamarks örtomelett

2.67 (9 betyg)

Ät omeletten med smak av parmesan och basilika som en ensam rätt eller servera den på buffén.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

2 portioner
  • 6 Änglamark ägg
  • 1 dl vatten eller Änglamarks mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk Änglamark olivolja till stekning
Till servering:
  • 1 dl Änglamark parmesan, riven
  • 4 dl Änglamarks örter t ex basilika persilja, koriander, oregano, gräslök, dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

1 stor omelett

  1. 1

    Vispa lätt ihop alla ingredienser till omeletten. Hetta upp en stekpanna med olivolja

  2. 2

    Häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och riv över parmesan. Toppa med ett tjockt lager av blandade Änglamarks örter. Servera direkt ur stekpannan som en ”pan pizza”.

12 små omeletter

  1. 1

    Gör enligt ovan men grädda i en plättlagg eller klicka ut och grädda små omeletter i en stor stekpanna. Observera att omeletterna då blir tunnare, som på bilden. Garnera enligt ovan och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar