Pizza med potatis gruyère och rosmarin
  • Tid 75 min
  • Ugn 225º

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

3.62 (8 betyg)

Toppa pizzan med potatis och smakrik ost.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 bitar
Deg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special ev lite mer
Fyllning:
  • 3 fasta lövtunnt skivade potatisar (350 g)
  • 4 dl grovriven gruyèreost eller parmesan
  • 2 msk grovt hackad färsk rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Deg

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin i cirka 5 minuter eller för hand i cirka 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.

  2. 2

    Kavla ut degen till 2 stora avlånga pizzor eller 4 mindre. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper.

Fyllning

  1. 1

    Fördela potatis, ost och rosmarin på pizzadegen. Ringla över olivolja, flingsalt och peppar.

  2. 2

    Grädda pizzorna i cirka 15 minuter.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Jag använde färdigköpt surdegspizzadeg - supergott, om än lite väl salt.

  • Victoria

    Super gott recept!

  • Johanna

    Oväntat gott recept även om jag fuskade och gjorde med färdig pizzamix.