Biscotti
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Biscotti

3.24 (67 betyg)

Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

45 st
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin eller citron, rivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.

  2. 2

    Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.

  3. 3

    Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa

    Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒

  • Amanda

    Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!

  • Maggan

    måste prova receptet

  • Johanna

    Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!

Visa fler