Ugnsbakad fisk med oliver och spenat
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

3.67 (6 betyg)

Fisk i ugn med god sälta av oliver.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller hoki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl skivade svarta oliver eller 1 dl tapenade
  • 400 g cocktailtomater
  • 70 g bladspenat
  • olja till stekning
Till servering:
  • 1 kg potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche, vatten, citronskal (endast det gula), salt och peppar. Häll såsen runt om fisken och lägg i tomaterna. Strö på oliver eller bred över tapenade. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. 2

    Stek spenat med lite olja i en panna och lägg på fisken före servering. Servera gärna med kokt potatis.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    Detta var lätt recept gick fort. Och så gott det var, absolut något jag kommer laga igen.

  • Eva Larsson

    Blev bjuden igår hos en god vän. Absolut super gott. Skall själv laga det snart.

  • Jag läste receptet lite slarvigt och la spenaten på fisken innan jag satte in den i ugnen men det blev gott ändå. Och snabbt gick det. Jag hade färsk torskfilé.