Senapsgriljerad kålrot
  • Tid 2 tim
  • Ugn 225º

Senapsgriljerad kålrot

3.09 (47 betyg)

Som alternativ till julskinkan eller som grön huvudrätt.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kålrot, ca 700 g
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 msk salt /liter vatten
Griljering:
  • 1 äggula
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Lägg kålroten i en kastrull med lök och kryddor. Tillsätt vatten så det täcker. Koka under lock, ca 1,5 tim. Ta upp och låt kålroten svalna lite. Gnid av skalet och lägg kålroten i en ugnssäker form.

  2. 2

    Blanda äggula och senap och bred blandningen över kålroten. Strö över ströbröd och griljera i mitten av ugnen ca 10 min, tills kålroten är gyllene i färgen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marita A

    Mumsigt bättre än skinkan

  • David

    Det behövs lite mer kryddor och gärna lite liquid smoke. Griljeringen blir godare utan ägg. Griljerad kålrot är fantastiskt mycket godare än julskinka och ser finare ut på bordet. Ett stort plus för att inga djur behöver lida när man väljer kålrot istället för gris.