Rabarberflarn med frysriven vit choklad
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

2.67 (12 betyg)

Smördeg, rabarber och vit choklad i en underbar kombination.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 stycken
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad
Till servering:
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.

  2. 2

    Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.

  3. 3

    Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.

  4. 4

    Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

Till servering

  1. 1

    Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lättare att skära dem tunna. Om man fryser den vita chokladen är den superenkel att riva.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tom

    Näe inget vidare

  • http://wila.nu/2013/may/rabarber-x-3.html

    Den här desserten var fräsch och god!