Mandel- och pistagekrokant
  • Tid 40 min

Mandel- och pistagekrokant

2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.

  2. 2

    Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar