Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett
  • Tid 25 min

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

3.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.

  2. 2

    Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.

  2. 2

    Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.

  3. 3

    Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jenny

    Supergod sallad till grillat kött.