Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt
  • Tid 20 min

Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt

3.94 (52 betyg)

Frasiga, smakrika bönburgare från Medelhavsköket.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paket (à 380 g) kidneybönor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
  • olivolja, extra vergine till stekning
Limeyoghurt:
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt
Avocadosallad:
  • 1 grovt tärnad avokado
  • 2 grovhackade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • olivolja, flingsalt och svartpeppar
Servera med:
  • 6 skivor surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern och tillsätt hälften. Resten sparas till avokadosalladen.

  2. 2

    Mixa snabbt till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 min på varje sida.

Limeyoghurt

  1. 1

    Rör ner limeskal och honung i yoghurten.

Avocadosallad

  1. 1

    Vänd ihop avokado, tomater och rödlök. Tillsätt den sparade koriandern och några droppar olivolja. Smaka av med flingsalt och peppar.

  2. 2

    Servera bönburgarna på rostade brödskivor med limeyoghurt och avokadosallad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pressa gärna lite limesaft över avokadosalladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Underbart gott! Vi gör dock alltid dubbelt recept på salladen, för det räcker inte annars. Men prova verkligen dessa, för maten är så god!

  • Angelica

    Det i särklass bästa receptet på bönbiffar jag någonsin gjort! De håller ihop och blir saftiga och goda. Hädanefter blir det detta receptet, bara kryddningen som jag kommer variera ibland!

  • Emma

    Rekommenderar detta verkligen! Men använd mer avokado - salladen blir grym så till 4 personer räcker inte 1 avokado skulle jag säga. Även den om inte är van att äta vegetariskt gillade detta. Supergott!

  • Zandra S.

    Jätte goda biffar !!! Trodde inte det skulle vara så här gott, 5 stjärnor från mig !