Pluras zucchinibiffar
  • Tid 45 min
  • Svårighetsgrad Medel

Pluras zucchinibiffar

3.51 (73 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Medel
Zucchinibiffar med parmesan Snabbt och enkelt
Bönfärsbiffar med löksky Vegetarisk variant av klassiker

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.

  2. 2

    Mixa kikärtorna till en slät massa.

  3. 3

    Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med en yoghurtdipp.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anneli

    Favoritrecept, lätta att göra och så goda.

  • Diana

    Godaste kikärtsbiffarna

  • Veronika

    Mitt favoritrecept!

  • Thomas

    Mycket goda!!! Jag serverad med en bulgursallas, pitabröd och en yoghurtsås med mynta och vitlök.

Visa fler