Pizzadeg

Pizzadeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Hemgjord pizzadeg med torrjäst eller färsk jäst, vatten och mjöl. Enkelt och så gott att toppa med det du gillar bäst!

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Om torrjäst används blandas den med mjölet i stället.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Gräddapizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pizzadeg
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Pizzadeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Hemgjord pizzadeg med torrjäst eller färsk jäst, vatten och mjöl. Enkelt och så gott att toppa med det du gillar bäst!

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Om torrjäst används blandas den med mjölet i stället.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Gräddapizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!