Hemmagjord pizza

Hemmagjord pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det är enkelt och roligt att göra egen pizza. Välj bland olika toppings, här med pesto, pinjenötter, morötter eller skinka - perfekt när det vankas pizzakväll!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 pizzadeg, gärna surdeg (à 400 g)
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g morot (hyvlad med skalare)
  • 4 msk pesto
  • 2 msk pinjenötter
  • 70 g rucola, till servering
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra delar och dra ut dem till små pizzor. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred tomatsås eller crème fraiche på bottnarna. Strö över osten. Toppa med skinka eller morötter. Klicka på pesto för dem som vill ha och strö ev på pinjenötter och svartpeppar.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Toppa med rucola.

Tips

Blanda ut creme fraiche med lite av tomatsåsen och låt barnen doppa grönsaksstavar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hemmagjord pizza
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 pizzadeg, gärna surdeg (à 400 g)
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g morot (hyvlad med skalare)
  • 4 msk pesto
  • 2 msk pinjenötter
  • 70 g rucola, till servering
  • svartpeppar

Hemmagjord pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det är enkelt och roligt att göra egen pizza. Välj bland olika toppings, här med pesto, pinjenötter, morötter eller skinka - perfekt när det vankas pizzakväll!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra delar och dra ut dem till små pizzor. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred tomatsås eller crème fraiche på bottnarna. Strö över osten. Toppa med skinka eller morötter. Klicka på pesto för dem som vill ha och strö ev på pinjenötter och svartpeppar.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Toppa med rucola.

Tips

Blanda ut creme fraiche med lite av tomatsåsen och låt barnen doppa grönsaksstavar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!