Grillad lammrostbiff med sallad

Grillad lammrostbiff med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Grillat lamm med en somrig sallad på färska jordgubbar, avokado och fetaost. Enkelt, gott och passar fint att njuta av i kvällssolen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Sommarsallad:
  • 70 g salladsmix med rucola
  • 50 g färska böngroddar
  • 12 jordgubbar i bitar
  • avokado, tärnad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla ca 10 min runt om till en innertemperatur på 52°. Låt vila 5 min på skärbrädan innan köttet skärs upp i skivor.
  2. Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat. Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar. Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen. Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2020-09-03

Undvik jordgubbarna i detta recept så här års, de var verkligen inte goda. Smakae salt och kemikalier!

Pedja

2016-07-19

En mycket god och smakrik rätt. Vi använde KRAV märkta jordgubbar, mycket godare!

Grillad lammrostbiff med sallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Sommarsallad:
  • 70 g salladsmix med rucola
  • 50 g färska böngroddar
  • 12 jordgubbar i bitar
  • avokado, tärnad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt

Grillad lammrostbiff med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Grillat lamm med en somrig sallad på färska jordgubbar, avokado och fetaost. Enkelt, gott och passar fint att njuta av i kvällssolen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla ca 10 min runt om till en innertemperatur på 52°. Låt vila 5 min på skärbrädan innan köttet skärs upp i skivor.
  2. Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat. Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar. Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen. Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2020-09-03

Undvik jordgubbarna i detta recept så här års, de var verkligen inte goda. Smakae salt och kemikalier!

Pedja

2016-07-19

En mycket god och smakrik rätt. Vi använde KRAV märkta jordgubbar, mycket godare!