Vesuvio-pizza
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Vesuvio-pizza

4.33 (3 betyg)

Hemgjord glutenfri pizza med bröd gjort på palsternacka.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 portioner
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 50 g rökt skinka
  • 125 g mozzarellaost
  • 0.5 kruka basilika
Pizzadeg
  • 4 dl finriven palsternacka
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 0.5 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och riv palsternackan fint. Blanda med ägg, ost, rismjöl och salt. Tryck ut degen så tunt det går på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Förgrädda bottnen mitt i ugnen till fin färg, ca 12 min. Låt alla ingredienser till tomatsåsen koka 10 min. Mixa såsen slät med mixerstav.

  3. 3

    Bred tomatsåsen över pizzabottnen och strö på riven ost. Bryt både skinka och mozzarella i bitar och fördela ovanpå.

  4. 4

    Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 15 min. Toppa pizzan med nymalen svartpeppar och basilikablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar