Tortillapiroger med fredagskänsla
  • Tid 20 min
  • Ugn 175º

Tortillapiroger med fredagskänsla

3.8 (10 betyg)

Fyllda tortillabröd som blir som piroger, stoppa i det som finns i kylen. I dessa blev det köttfärs och bönor.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora tortillabröd
  • 250 g köttfärs
  • 0.5 taco kryddmix
  • 1 dl kidneybönor, kokta på burk
  • 1 dl tacosalsa
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl majs
  • 0.5 lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen och krydda med tacokrydda. Lägg ut tortillabröden och skeda på köttfärs, bönor och salsa i mitten av bröden.

  2. 2

    Strö över ost, majs och lök och vik ihop till ett paket. Lägg paketen med skarvarna nedåt på en plåt med bakplåts-papper.

  3. 3

    Pensla med olja och grädda mitt i ugnen ca 10 min, eventuellt längre om köttfärsen var riktigt kall. Servera gärna med tacotillbehör.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Istället för tacofärs kan du använda gårdagens köttfärssås och krydda med spiskummin.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Murre

    Mums