Lammkebabspett med fetaostdipp
Lammkebabspett med fetaostdipp
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Lammkebabspett med fetaostdipp

4.6 (5 betyg)

Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
Fetaostdipp
  • 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 80 g kvisttomater, till garnering
  • färsk koriander, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.

  2. 2

    Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.

Fetaostdipp:

  1. 1

    Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar