Lammkebabspett med fetaostdipp

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fetaostdipp
  • 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk crème fraiche
  • 80 g kvisttomater, till garnering
  • färsk koriander, till garnering
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
  2. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.

Fetaostdipp:

  1. Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
  2. Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammkebabspett med fetaostdipp
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fetaostdipp
  • 420 g kronärtskockshjärtan, i lag,på burk
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk crème fraiche
  • 80 g kvisttomater, till garnering
  • färsk koriander, till garnering
  • salt och svartpeppar

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Det här är klassiska lammfärsspett med lite nytänk. Dippen är jättegod till spetten! Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla ingredienser med färsen till en jämn smet. Krama fast smeten ordentligt kring spetten med oljiga händer. Det är viktigt att det inte är några luftbubblor kvar.
  2. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla högt uppe i ugnen tills de har fin färg, ca 6 min. Vänd ev efter halva tiden.

Fetaostdipp:

  1. Sila av spadet från kronärtskockorna och lägg i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en slät dippsås och smaka av med salt och peppar.
  2. Garnera dippen med fintärnade tomater och koriander. Ringla på lite olja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!