Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo
  • Tid 40 min

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

3.5 (6 betyg)

Fläskytterfilén rullas i en hemmagjord kryddblandning innan den grillas. Till köttet bjuds grillade grönsaker och potatis samt den klassiska spanska paprikasåsen, mojo rojo.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
Mojo rojo:
  • 1 skiva surdegsbröd eller lantbröd
  • 1 stor, grillad röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 16 kokt färskpotatis
  • 1 rödlök, klyftad
  • 2 gemsallad
  • 0.5 msk olivolja
  • flingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa bort fettet från köttet. Blanda spiskummin, koriander, chiliflakes, socker och salt. Strö ut kryddblandningen på en skärbräda och rulla köttet i den. Grilla runt om till fin färg. Lyft köttet till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Grilla ca 20 min till en innertemperatur på 67°.

Mojo rojo:

  1. 1

    Rosta brödskivan i brödrosten eller i ugnen. Mixa brödet med paprika, vitlök, majonnäs och olivolja. Smaka av med pressad citron, sambal oelek och salt.

  2. 2

    Trä upp potatisarna och löken på spett. Dela salladen på längden. Grilla spetten tills potatisarna har fin yta och är varma. Grilla salladen till fin färg. Lägg upp allt på ett fat, ringla över olja och salta. Skär köttet i tunna skivor och servera med mojo rojo och salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grillad paprika finns att köpa färdig på burk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Kanongott!