Kryddade revbensspjäll med rödkål

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Checkbox Coop

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +

Liknande recept

Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg
Betyg
(5)
Kryddade revbensspjäll med rödkål
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Checkbox Coop

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +

Liknande recept

Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg
Betyg
(5)