Kryddade revbensspjäll med rödkål

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sötstarka spjäll med en ljuvlig sallad.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Checkbox Coop

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +

Kryddade revbensspjäll med rödkål
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sötstarka spjäll med en ljuvlig sallad.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Checkbox Coop

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +