Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé
  • Tid 40 min + en timme i kylskåp
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

3.78 (41 betyg)

  • Tillagningstid 40 min + en timme i kylskåp
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
Marinad:
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
Nudelsallad:
  • 1 pkt risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 g strimlade sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
Garnering:
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.

  2. 2

    Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.

  3. 3

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.

  4. 4

    Skär köttet i skivor och servera med salladen.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • p.irkko@live.se

    Jag väljer quorn istället..

  • Britta/Webbredaktionen

    Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.

  • mette

    tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???

  • Camilla

    Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.

Visa fler