
Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
- 600 g fläskfilé
- Marinad:
- 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
- 0.5 dl japansk soja
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 hackad schalottenlök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad röd chilifrukt
- Nudelsallad:
- 1 pkt risnudlar
- 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
- 2 strimlade röda paprikor
- 1 strimlad rödlök
- 250 g strimlade sugar snaps
- 100 g torrostade cashewnötter
- 2 lime, finrivet skal och pressad saft
- 1 msk fisksås
- 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
- 1 tsk salt
- Garnering:
- 0.5 kruka färsk koriander
- 1 lime i klyftor
Gör så här
- Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
- Skär köttet i skivor och servera med salladen.
Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Gör så här
- Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
- Skär köttet i skivor och servera med salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-10-28
Jag väljer quorn istället..
2012-11-05
Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.
2012-11-04
tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???
2012-03-15
Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.
2012-03-11
Jättegott!!!
2012-02-10
Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
p.irkko@live.se
2014-10-28
Jag väljer quorn istället..
2012-11-05
Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.
mette
2012-11-04
tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???
Camilla
2012-03-15
Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.
Matilda
2012-03-11
Jättegott!!!
jeanette w
2012-02-10
Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.