Grillad fläskfilé taco de lux

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad fläskfilé taco de lux
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!