Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)