Grillad fläskfilé taco de lux
  • Tid 30 min

Grillad fläskfilé taco de lux

4 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.

  2. 2

    Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.

  3. 3

    Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.

  4. 4

    Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar