Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré
  • Tid 30 min
  • Ugn 150º
  • Svårighetsgrad Medel

Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré

3.67 (81 betyg)

Fläskfilén får god sälta och en härligt rökt smak när den lindas in i bacon.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 150º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g bacon
Blomkålspuré:
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 20 g smör
  • 3 msk grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa filén, salta och peppra den runt om. Linda baconskivor runt filén. Hetta upp en stekpanna och bryn filén runt om tills den fått färg. Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen tills filén har en innertemperatur på 65 grader, 15-20 minuter.

Blomkålspuré

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i kålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa kålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Hetta upp oljan och fräs vitlöken tills den får lite färg. Ringla vitlöksoljan över purén före servering.

  3. 3

    Servera gärna med en grönsallad.

Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Folke

    Folke Härlig måltid!

  • Marie

    riktigt riktigt gott och mättande har blivit en favorit

  • Carl

    Det här ska jag prova!

  • Solbritt Wiksten

    Det var faktiskt riktigt gott.

Visa fler