Karréspett med nudelsallad
  • Tid 35 min + 3 tim att marinera

Karréspett med nudelsallad

4.67 (3 betyg)

  • Tillagningstid 35 min + 3 tim att marinera
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré på bit
  • 1 burk hoisinsås (200 ml)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl skalade och torrostade sesamfrön till servering
Nudelsallad:
  • 1 förpackning vermicellinudlar (glasnudlar)
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 1 stor rödlök
  • 3 späda morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sesamolja (ej kallpressad9
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fläskkarrén i riktigt tunna skivor. Tråckla upp köttskivorna på grillspett. Blanda hoisinsås med vinäger och vitlök. Ringla över spetten och vänd runt så de är ordentligt täckta av marinaden. Låt marinera i kylen minst 3 tim, men gärna längre.

Nudelsallad:

  1. 1

    Grilla tills karréspetten är genomstekta, ca 5 min. Vänd dem flera gånger så inte marinaden bränns. Strö över torrostade sesamfrön vid servering.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten för att stoppa kokningen. Skär spetskål och lök i klyftor, morötter i stavar. Grilla grönsakerna med sockerärter på en grillbricka, salta. Blanda sesamolja, limesaft och vitlök till en dressing. Vänd runt nudlarna med grönsakerna och dressingen. Servera med karréspetten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt allt fett sitta kvar på köttet, det smälter i grillen och ger den goda smaken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar