Pajdeg grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Pajskal - ett klassiskt och enkelt recept på deg till matpaj. Passar bra med fyllning av köttfärs, ost, svamp och grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min.
  3. Förgrädda ev 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj grundrecept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ost- och skinkpaj grundrecept

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Köttfärspaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Paj med svamp och grillad paprika

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Paj med tre sorters ost

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Paj med sardeller och gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Paj med sötsura grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ostpaj med ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(61)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten

Pajdeg grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Pajskal - ett klassiskt och enkelt recept på deg till matpaj. Passar bra med fyllning av köttfärs, ost, svamp och grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min.
  3. Förgrädda ev 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj grundrecept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ost- och skinkpaj grundrecept

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Köttfärspaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Paj med svamp och grillad paprika

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Paj med tre sorters ost

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Paj med sardeller och gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Paj med sötsura grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ostpaj med ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(61)