Västerbottensostpaj grundrecept

Västerbottensostpaj grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Det bästa grundreceptet på en härlig Västerbottensostpaj. Enkelt att lyckas med och perfekt till midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 6 dl riven Västerbottensost

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min.
  4. Förgrädda ev 10 min.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och peppar.
  6. Lägg osten i pajskalet och häll äggstanningen över.
  7. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Pajen går utmärkt att förbereda dagen innan, den blir bara godare av att stå till sig i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnar

2022-01-11

Bästa receptet på västerbottenpaj!

Christina

2021-07-08

Mums! Klassisk och god paj!

Checkbox Coop

2021-05-26

Hej Björn, osten läggs i under steg 6 i receptet. Lycka till med pajen! /Elsa, webbredaktör

Björn

2021-05-24

Har ni glömt osten i punkt 5 i receptet?

Sofia

2020-12-30

Hej, Coop! Det här receptet innehåller västerbottenost, vilket är en ost som alltid innehåller löpe. Löpe är inte en vegetarisk ingrediens, utan i det närmsta inälvsmat från kalv. Detta recept borde INTE vara kategoriserat som vegetariskt. Laga INTE den här pajen med västerbottenost, eller någon annan ost som innehåller löpe, till en vegetarian.

Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Rikke. Formen kan vara ca 26 cm. Mvh Maja, redaktör

Rikke björnson

2020-12-05

Hur stor är pajformen?

Västerbottensostpaj grundrecept
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 6 dl riven Västerbottensost

Västerbottensostpaj grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Det bästa grundreceptet på en härlig Västerbottensostpaj. Enkelt att lyckas med och perfekt till midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min.
  4. Förgrädda ev 10 min.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och peppar.
  6. Lägg osten i pajskalet och häll äggstanningen över.
  7. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Pajen går utmärkt att förbereda dagen innan, den blir bara godare av att stå till sig i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnar

2022-01-11

Bästa receptet på västerbottenpaj!

Christina

2021-07-08

Mums! Klassisk och god paj!

Checkbox Coop

2021-05-26

Hej Björn, osten läggs i under steg 6 i receptet. Lycka till med pajen! /Elsa, webbredaktör

Björn

2021-05-24

Har ni glömt osten i punkt 5 i receptet?

Sofia

2020-12-30

Hej, Coop! Det här receptet innehåller västerbottenost, vilket är en ost som alltid innehåller löpe. Löpe är inte en vegetarisk ingrediens, utan i det närmsta inälvsmat från kalv. Detta recept borde INTE vara kategoriserat som vegetariskt. Laga INTE den här pajen med västerbottenost, eller någon annan ost som innehåller löpe, till en vegetarian.

Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Rikke. Formen kan vara ca 26 cm. Mvh Maja, redaktör

Rikke björnson

2020-12-05

Hur stor är pajformen?