Paj med svamp och grillad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasig dinkelpaj med en frestande fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 150 g svamp, t ex shiitake, portabella, i bitar
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 200 g strimlad, grillad paprika
  • 150 g tinad babyspenat eller fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mellan- eller standardmjölk
  • 1 msk hackad timjan eller gräslök
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.
  2. Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter.

Servering

Servera pajen varm, ljum eller kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-07

Den här pajen är så god!

Sara

2014-02-07

En keeper! Men räcker till 4 pers

Liknande recept

Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg
Betyg
(44)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 150 g svamp, t ex shiitake, portabella, i bitar
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 200 g strimlad, grillad paprika
  • 150 g tinad babyspenat eller fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mellan- eller standardmjölk
  • 1 msk hackad timjan eller gräslök
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 3 krm salt

Paj med svamp och grillad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasig dinkelpaj med en frestande fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.
  2. Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter.

Servering

Servera pajen varm, ljum eller kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-07

Den här pajen är så god!

Sara

2014-02-07

En keeper! Men räcker till 4 pers

Liknande recept

Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg
Betyg
(44)