Surdegspizza med carpaccio

Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Surdegspizza med carpaccio
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!