Surdegspizza med carpaccio
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Surdegspizza med carpaccio

0 (0 betyg)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 bufféportioner
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.

  3. 3

    Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.

  4. 4

    Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar