
Surdegspizza med carpaccio
Betyg (1-5):
Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
- 2 gula lökar, hackade
- 1 msk olivolja
- 1 msk finhackad färsk timjan
- Topping:
- 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 30 g parmesanost
- 2 msk pinjenötter, torrostade
- 20 g rucola
- 2 tsk olivolja
- 2 citronklyftor
Gör så här
- Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
- Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
- Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
- Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.
Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.
Surdegspizza med carpaccio
Betyg (1-5):
Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
- Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
- Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
- Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.
Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!